program


Bustur til malernes motiver

Bustur til malernes motiver

Museum, malere og motiver. Det er nøgleordene for busturen ud i landskabet til Malernes Motiver – med museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen.

Dato
Odsherredsmalerne er betegnelsen for denne gruppe på et dusin unge malere, der i årene efter 1930 bosætter sig i bakkelandet i det vestlige Odsherred, og derved skaber den fjerde og yngste af de store kunstnerkolonier i Danmark – efter Skagensmalerne, Fynboerne og Bornholmermalerne. De fleste er uddannet på Kunstakademiet, nogle af dem gift med hinanden, og alle nyder de om aftenen og natten  hinandens selskab, men arbejder hver for sig ude i landskabet om dagen.

På busturen skal vi opsøge en række af de steder, hvor malerne boede, og hvorfra de malede. Men vi starter på Odsherreds Kunstmuseum, hvor der er en kort omvisning. Vi ser på en række af de malerier, der er blevet til i mødet med de landskaberne og i al slags vejr. Herefter kører vi i bus ud i landskabet og får syn for sagn.

Et par steder gør vi holdt og ser nærmere på lokaliteterne. Bl.a.  gælder det Fårevejle Kirkegård, hvor adskillige af Odsherredsmalerne ligger begravet, og hvorfra vi kan skue udover Odsherredsmalernes landskab - mellem Vejrhøj og Esterhøj. Og det gælder Ordrup Strand med udsigt til Næsset, som mange af malerne har gengivet – hver på deres måde. 

Mødested: Odsherreds Kunstmuseum Rødhøj 11 4550 Asnæs

Varighed: kl. 12.30 – 15.30

Praktiske oplysninger: Ikke egnet for kørestolsbruger.

Pris: 195 kr.

PÅ PLAKATEN


Kom til kaffe og kage på kunstmuseet efterfulgt af omvisning i Trier…

Bakkekammen 45 er kun åben i forbindelse med omvisninger, hvor du kan…

Omvisning i Jesper Christiansens udstilling: De fire årstider

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: